středa 6. listopadu 2013

pro Growshopy

Je to pár dní, kdy jsem se s kamarádem bavil, že už tu dlouho nebyl žádný Severa, který by si namastil hlasy na stádoohrožujících feťácích a nebohých dětech co dostávají marihuanová lízátka zadarmo před školou. A  uběhlo pár dní a máme tu tažení proti zákeřné droze marihuaně, resp. legálních prodejen zajišťující mladší generaci přemků podlahů ;) Proč tahle akce vznikla? Komu to slouží? Vysvětlení je několik.


  • Buď se policie odpíchla od rozsudku v kauze Hydroponic a rozhodli se rozprášit tento vřed na české neviditelné ruce trhu. 
  • Další spekulace spojují akci s připravovaným CannaFestem, což se mi moc nezdá.
  • Když už konspirovat, tak growshopy a volná atmosféra ohledně konopí může být trnem v oku všech potenciálních dealerů distributorů lékařského konopí, v jehož věci už padlo několik rozporuplných rozhodnutí.
  • Poslední, má vlastní, spekulace navádí k proniknutí organizovaného zločinu do řad policie a likvidace samozásobujících se pěstitelů. Za poslední léta údajně vietnamská komunita (často pod vedením českých mafiánů) stlačila cenu 1 gramu z původních 250 Kč na 150 Kč (přibližně posledních 15 let byla cena jednoho gramu konopí jedna z nejstabilnějších), což při sklizni 1 kg sušiny činní rozdíl 100000 Kč a to není vůbec velkosklizeň. Pokud by se podařilo znovu znepřístupnit, nebo alespoň zdražit malopěstitelům specializované hnojiva a další přípravky, cena by mohla opět stoupnout. I jen samotný fakt proniknutí informace o zátazích, může vnést na drogový trh nejistotu a tím i zvýšení marže lidí, co riskují. Jak se situace bude dále vyvíjet sledujte v médiích.

Každopádně, na tuto sobotu 9.11.2013 od 20:00 do 21:30 LAGALIZACE.CZ svolala demonstraci na Staroměstském náměstí na podporu majitelů Growshopů: událost na FB.


Na závěr bych připomněl nedávné tažení proti časopisu Reflex a Jiřímu X. Doležalovi ve věci šíření toxikománie.


tématické odazy:

Žádné komentáře:

Okomentovat